MDI Sinai Hospital Lobby Interiors

Interiors

Project Information

  • Total Area = 160.8m2
  • Turnover Date = Dec 2009;

Institutional

Amenities

  • Chapel,
  • Admitting,
  • Cashier

Sustainability

Strategies

  • 4 storey high waterfall flanked by green walls
  • Shaded transaction area for Admitting and Cashier
  • Vertical slats for Chapel

Benefits

  • Green wall and waterfall reduce urban heat island effect inside the Atrium
  • Waterfall and greenwall dampen ambient noise from chatter while providing a calming effect conducive to healing
  • Shading at Admitting and Cashier reduces glare and heat from the skylight above
  • Vertical slats provide visual privacy inside Chapel
  • The monstrance is intended to be seen inside the Chapel and outside at the Lobby where masses can be held
Scroll to Top